Μεσονήσι Φλώρινας: Συναγερμός στην αστυνομία για την εξαφάνιση ηλικιωμένου-Όχημα βρέθηκε εγκαταλειμμένο πάνω στις γραμμές του τρένου
Κοzanimedia-Ώρα 19:45: Φωτιά στον κάμπο Ακρινής-Τετραλόφου – Από καύση καλαμιών
ADVERTISEMENT
Καλλιόπη Βέττα – Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για την Παιδιατρική Κλινική: “Απογοητευτική η απάντηση της αν. υπουργού Υγείας, χωρίς καμία δέσμευση για ενίσχυση με μόνιμους Ιατρούς ενώ ανέφερε ότι το Μαμάτσειο βρίσκεται στην πρώτη θέση σε διεθνές επίπεδο!”
Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: Προβληματισμός για την συνέχιση της Τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη!
“Γέφυρα Ζωής”: Συνάντηση με τον νέο διοικητή του Μαμάτσειου Δ. Σιόλιο
Άργος Ορεστικό: Πρωτοφανής ανακοίνωση του Δήμου κατά του Ζ. Τζηκαλάγια – “Είναι τουλάχιστον αδιανόητο ο εκλεγμένος κυβερνητικός βουλευτής να δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρει να χαθούν κονδύλια άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ επειδή, όπως λέει, δεν τον επισκέπτεται τακτικά στο πολιτικό του γραφείο ο δήμαρχος”
Εορδαία: Αγέλες αγριόχοιρων θερίζουν τα καλαμπόκια
Ζητούνται διανομείς για την “Deliverix”
Kozanimedia:Νέο ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς στην Αιανή
Kozanimedia: “Κόντρες” στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Μακεδονίας για τον προϋπολογισμό-Δείτε live τη συνεδρίαση
Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Γιάννης Αποστόλου για το πρωτάθλημα της Κοζάνης
Η Ρία Ελληνίδου σε μία μοναδική εμφάνιση στο “δίχορδο” live

Θεοδωρίδου: ” Ο όρος πειραματικό εμβόλιο δεν ισχύει” – “Δεν τίθεται θέμα χριστιανικής ηθικής για τους εμβολιασμούς” – Ο ρόλος της εκκλησίας

Τη στιγμή που τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα αυξάνονται, κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμο από τους ειδικούς να ανέβει ο ρυθμός των εμβολιασμών προκειμένου να καταφέρουμε τον περιορισμό της διασποράς στην κοινότητα.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, και τον ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριο Θεμιστοκλέους, η κ. Θεοδωρίδου αρχικά αναφέρθηκε στην συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, και στην παρουσία εκεί του Βασίλη Κικίλια και του Σωτήρη Τσιόδρα, προκειμένου να ενημερώσουν τους ιεράρχες για την κρισιμότητα του εμβολιασμού.

Όπως ανέφερε ο λόγος των λειτουργών της εκκλησίας θα βοηθήσει να ξεπεραστούν δισταγμοί για τον εμβολιασμό.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις συνήθεις ερωτήσεις των πιστών και συγκεκριμένα στο κομμάτι της ηθικής.

Όπως για παράδειγμα αν είναι ηθικό να χρησιμοποιούνται εμβρυϊκά κύτταρα στα εμβόλια. Όπως διευκρίνισε δεν υπάρχει κανένα εμβόλιο στη χώρα μας που να περιέχει εμβρυϊκά κύτταρα. Επομένως δεν τίθεται ζήτημα χριστιανικής ηθικής για τη χρήση αυτών των εμβολίων.

Ένας άλλος προβληματισμός που εκφράστηκε είναι ότι τα εμβόλια είναι πειραματικά, ανέφερε. Όπως εξήγησε κ. Θεοδωρίδου, κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς πριν κυκλοφορήσουν δοκιμάστηκαν εθελοντικά σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, και μέχρι στιγμής έχουν γίνει εκατομμύρια εμβολιασμοί.

Όπως σημείωσε ο πράος λόγος των λειτουργών της εκκλησίας, μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα στους διστακτικούς από ότι ο «στεγνός» λόγος της επιστήμης.

Στη συνέχεια η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στους δισταγμούς που υπάρχουν για τον εμβολιασμό κατά τη διαδικασία τεκνοποίησης.

«Ο εμβολιασμός δεν είναι βλαπτικός ούτε κατά τη διάρκεια της προσπάθειας τεκνοποίησης, ούτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ούτε κατά τη διάρκεια του θηλασμού», ανέφερε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς των εφήβων και συγκεκριμένα σε αυτούς που έχουν υποκείμενο νόσημα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην παχυσαρκία, η οποία παρουσιάζεται συχνά στους εφήβους και στις χώρας μας και όπως έχει φανεί μέχρι τώρα.

Για ακόμα μία φορά υπενθύμισε ότι οι ανεμβολίαστοι είναι εργαστήριο μεταλλάξεων και κάλεσε όλους να πείσουν ακόμα έναν να εμβολιαστεί.

www.in.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

X
X