Το ΚΚΕ Κοζάνης για το κλείσιμο υποκαταστημάτων των τραπεζών
Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της πόλης της Κοζάνης λόγω εργασιών ασφαλτόστρωσης
ADVERTISEMENT
Π.Ε. Κοζάνης: Ανακοίνωση – Πρόσκληση για Αναδασμό αγροκτήματος Σπάρτου
Συλλυπητήρια από το Δ.Σ. του Συλλόγου στην οικογένεια για τον πρόωρο και άδικο χαμό του δικού μας Γρεβενιώτη Νίκο Δαλαμπίρα
Kozanimedia-Ώρα 20:00: Διακοπή ρεύματος σε Πλατάνια και Άγιο Αθανάσιο Κοζάνης -Tι ώρα εκτιμά ο ΔΕΔΔΗΕ πως θα επιδιορθωθεί η βλάβη
Σκέρτσος – «Δεν υπάρχει μελέτη που να αποδεικνύει ότι οι αστυνομικοί μεταδίδουν τον ιό» – Τι είπε για την υποχρεωτικότητα
Ώρες κοινής ησυχίας: Πότε αλλάζουν – Ποιες δραστηριότητες απαγορεύονται
Περιφερειακό Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Α.Ε. Δ. Μακεδονίας: Με λάθη και παραλείψεις η υλοποίηση του Νόμου Βρούτση
Καστοριά: Αρκούδα «ρήμαξε» πτηνοτροφική μονάδα στην Κλεισούρα-Βίντεο
Η επιτακτική ανάγκη για ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα-Γράφει ο Γιάννης Αβράμης
Kozanimedia:Η ΕΡΤ-3 στην Αιανή – “Φουντώνουν” οι αντιδράσεις για την απόφαση Κοκκαλιάρη να κλείσει το ληξιαρχείο-Τι λένε οι πρόεδροι Αιανής, Χρωμίου και Κτενίου-Βίντεο

Θεοδωρίδου: ” Ο όρος πειραματικό εμβόλιο δεν ισχύει” – “Δεν τίθεται θέμα χριστιανικής ηθικής για τους εμβολιασμούς” – Ο ρόλος της εκκλησίας

Τη στιγμή που τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα αυξάνονται, κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμο από τους ειδικούς να ανέβει ο ρυθμός των εμβολιασμών προκειμένου να καταφέρουμε τον περιορισμό της διασποράς στην κοινότητα.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, και τον ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριο Θεμιστοκλέους, η κ. Θεοδωρίδου αρχικά αναφέρθηκε στην συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, και στην παρουσία εκεί του Βασίλη Κικίλια και του Σωτήρη Τσιόδρα, προκειμένου να ενημερώσουν τους ιεράρχες για την κρισιμότητα του εμβολιασμού.

Όπως ανέφερε ο λόγος των λειτουργών της εκκλησίας θα βοηθήσει να ξεπεραστούν δισταγμοί για τον εμβολιασμό.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις συνήθεις ερωτήσεις των πιστών και συγκεκριμένα στο κομμάτι της ηθικής.

Όπως για παράδειγμα αν είναι ηθικό να χρησιμοποιούνται εμβρυϊκά κύτταρα στα εμβόλια. Όπως διευκρίνισε δεν υπάρχει κανένα εμβόλιο στη χώρα μας που να περιέχει εμβρυϊκά κύτταρα. Επομένως δεν τίθεται ζήτημα χριστιανικής ηθικής για τη χρήση αυτών των εμβολίων.

Ένας άλλος προβληματισμός που εκφράστηκε είναι ότι τα εμβόλια είναι πειραματικά, ανέφερε. Όπως εξήγησε κ. Θεοδωρίδου, κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς πριν κυκλοφορήσουν δοκιμάστηκαν εθελοντικά σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, και μέχρι στιγμής έχουν γίνει εκατομμύρια εμβολιασμοί.

Όπως σημείωσε ο πράος λόγος των λειτουργών της εκκλησίας, μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα στους διστακτικούς από ότι ο «στεγνός» λόγος της επιστήμης.

Στη συνέχεια η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στους δισταγμούς που υπάρχουν για τον εμβολιασμό κατά τη διαδικασία τεκνοποίησης.

«Ο εμβολιασμός δεν είναι βλαπτικός ούτε κατά τη διάρκεια της προσπάθειας τεκνοποίησης, ούτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ούτε κατά τη διάρκεια του θηλασμού», ανέφερε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς των εφήβων και συγκεκριμένα σε αυτούς που έχουν υποκείμενο νόσημα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην παχυσαρκία, η οποία παρουσιάζεται συχνά στους εφήβους και στις χώρας μας και όπως έχει φανεί μέχρι τώρα.

Για ακόμα μία φορά υπενθύμισε ότι οι ανεμβολίαστοι είναι εργαστήριο μεταλλάξεων και κάλεσε όλους να πείσουν ακόμα έναν να εμβολιαστεί.

www.in.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *