Kozanimedia: Οι πρώτες αφίσες της Κοζανίτικης Αποκριάς 2023 – “Επανακκίντσαμι…”
Εξέλιξη των διαδικασιών για την εκκίνηση έργων της αντιπεριφέρειας ΠΕ Κοζάνης
ADVERTISEMENT
Αντιολισθητικές αλυσίδες: Μέχρι πότε είναι υποχρεωτικές στο αυτοκίνητο – Ποιο το πρόστιμ
“Μαζί για την Κοζάνη”-Γ. Κοκκαλιάρης: Συνάντηση με τη διοίκηση των ΚΤΕΛ Αστικών – Στο επίκεντρο η νέα πλατεία Λασσάνη – “Αμέριστη υποστήριξη στα δίκαια αιτήματα τους” – Φωτογραφίες
Ο μεγάλος ετήσιος χορός του Συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης “Ο Αιμιλιανός”-Βίντεο
Ο Ε.Ο.Σ. Κοζάνης διοργανώνει την Κυριακή 5.2.2023 ορειβατική εξόρμηση στα Λουτρά Αριδαίας ( Πόζαρ )
Αρρυθμία και πιθανή διακοπή υδροδότησης στην Τ. Κ. Μεταμόρφωσης  για την αποκατάσταση διαρροής
Κλείσιμο δρόμου και σύσκεψη των αγροτών στον κόμβο Φιλώτα-Μηχανοκίνητη πορεία στο Αμύνταιο και στην επίσκεψη Κικίλια
Ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης για την επίταξη των γιατρών: “Καταγγέλλουμε για μια ακόμη φορά την ανεπάρκεια όλων αυτών που κλήθηκαν σε τόσο δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες να ασκήσουν ηγεσία και να λάβουν συλλογικές αποφάσεις”
Η εξαιρετική πρωτοβουλία του Δημοτικού Σχολείου Λευκοπηγής για τον Άλκη Καμπανό – Όλοι οι μαθητές…μια ομάδα! – Φωτογραφίες
Πότε απεργούν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί-Η απόφαση της ΔΟΕ
ΑΠΘ: Φοιτήτρια που μένει στις εστίες κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση στο μπάνιο

Πότε θα ξεκινήσει η μηνιαία επιταγή ακρίβειας

Μηνιαίο επίδομα ακρίβειας σχεδιάζει η κυβέρνηση προκειμένου να στηρίξει τους πιο ευάλωτους συμπολιτές της χώρας μας λόγω της έντονης ακρίβειας της καθημερινότητας.

Το νέο επίδομα ακρίβειας σχεδιάζεται για τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους, τον Φεβρουάριο ή και λίγο αργότερα, το ποσό του επιδόματος αναμένεται να «αγγίξει» τα 200 ευρώ το μήνα. 

Γιατί αυτή η καθυστέρη;

Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση έχει μπροστά της την καταβολή της επιταγής των 250 ευρώ, που θα λάβουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι κι άλλοι ευάλωτοι συμπολίτες μας.

Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί νωρίτερα, για τις 21 Δεκεμβρίου και μετά, οι πληρωμές των συντάξεων Ιανουαρίου, αλλά και των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ.

Στις 21 Δεκεμβρίου έρχεται, επιπλέον και το επίδομα θέρμανσης, ενώ τον Ιανουάριο θα καταβληθεί και η αυξημένη σύνταξη κατά 7,75%.

Νέα μέτρα στήριξης

H κυβέρνηση σχεδιάζει ακόμα ένα κύμα παροχών και μέτρων στήριξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται:

  • Επέκταση για ακόμα δύο μήνες της επιδότησης στην αντλία για το πετρέλαιο θέρμανσης που λήγει στο τέλος Δεκεμβρίου. Επισημαίνεται ότι σήμερα η επιδότηση με τον ΦΠΑ ανέρχεται στα 25 λεπτά το λίτρο .
  • Επιδότηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης ανάλογα και με την πορεία των τιμών.
  • Χορήγηση μηναίου επιδόματος ακρίβειας στους ευάλωτους με αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και για όσο διάστημα παραμένει σε υψηλά επίπεδα ο πληθωρισμός. Το ποσό της ενίσχυσης αναμένεται να κυμανθεί στα 150-200 ευρώ.
  • Παράλληλα θα συνεχιστούν οι επιδοτήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα. Και εδώ το ύψος της κρατικής επιδότησης θα εξαρτηθεί από την πορεία των τιμών τους επόμενους μήνες.
Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.