Πρόγνωση καιρού: Τι προβλέπει η ΕΜΥ από αύριο ανά περιοχή έως την Κυριακή του Πάσχα
Τον Αύγουστο όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Νεστόριο και το River Party!-Δείτε τα μεγάλα ονόματα που έρχονται στο περίφημο φεστιβάλ
ADVERTISEMENT
Η Γιορτή του Νάρκισσου στην Πρέσπα
H 49η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς ξεπέρασε κάθε προσδοκία, υπογραμμίζοντας το ρόλο της στον κλάδο παγκοσμίως-Φωτογραφίες
Αναπαράσταση της Αποκαθήλωσης του Εσταυρωμένου στο Δρυόβουνο
Ευχές του Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη στην Ιερά Μητρόπολη, το ΚΑΠΗ και τη λαϊκή αγορά-Φωτογραφίες
Συνδικάτο Οικοδόμων: Αλληλεγγύη και στήριξη στο δίκαιο αγώνα των φτωχών αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής μας
Διαμαρτυρία αναγνώστη του Kozanimedia: “Αυτή είναι η κατάσταση στα νεκροταφεία του Αη Γιώργη τη Μ. Εβδομάδα-Άθλια και βρώμικη εικόνα στα τοιχία” – Βίντεο
Γ.Ν. Κοζάνης “Μαμάτσειο”: Αλλαγές στη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών
Με το κτίριο του 1ου Παιδικού Σταθμού συνεχίζονται οι ενεργειακές αναβαθμίσεις στον Δήμο Άργους Ορεστικού
Τραγωδία στην Ξάνθη: Κοριτσάκι 6 ετών μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο

Πότε θα ξεκινήσει η μηνιαία επιταγή ακρίβειας

Μηνιαίο επίδομα ακρίβειας σχεδιάζει η κυβέρνηση προκειμένου να στηρίξει τους πιο ευάλωτους συμπολιτές της χώρας μας λόγω της έντονης ακρίβειας της καθημερινότητας.

Το νέο επίδομα ακρίβειας σχεδιάζεται για τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους, τον Φεβρουάριο ή και λίγο αργότερα, το ποσό του επιδόματος αναμένεται να «αγγίξει» τα 200 ευρώ το μήνα. 

Γιατί αυτή η καθυστέρη;

Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση έχει μπροστά της την καταβολή της επιταγής των 250 ευρώ, που θα λάβουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι κι άλλοι ευάλωτοι συμπολίτες μας.

Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί νωρίτερα, για τις 21 Δεκεμβρίου και μετά, οι πληρωμές των συντάξεων Ιανουαρίου, αλλά και των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ.

Στις 21 Δεκεμβρίου έρχεται, επιπλέον και το επίδομα θέρμανσης, ενώ τον Ιανουάριο θα καταβληθεί και η αυξημένη σύνταξη κατά 7,75%.

Νέα μέτρα στήριξης

H κυβέρνηση σχεδιάζει ακόμα ένα κύμα παροχών και μέτρων στήριξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται:

  • Επέκταση για ακόμα δύο μήνες της επιδότησης στην αντλία για το πετρέλαιο θέρμανσης που λήγει στο τέλος Δεκεμβρίου. Επισημαίνεται ότι σήμερα η επιδότηση με τον ΦΠΑ ανέρχεται στα 25 λεπτά το λίτρο .
  • Επιδότηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης ανάλογα και με την πορεία των τιμών.
  • Χορήγηση μηναίου επιδόματος ακρίβειας στους ευάλωτους με αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και για όσο διάστημα παραμένει σε υψηλά επίπεδα ο πληθωρισμός. Το ποσό της ενίσχυσης αναμένεται να κυμανθεί στα 150-200 ευρώ.
  • Παράλληλα θα συνεχιστούν οι επιδοτήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα. Και εδώ το ύψος της κρατικής επιδότησης θα εξαρτηθεί από την πορεία των τιμών τους επόμενους μήνες.
Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *