Kozanimedia: O Παναγιώτης Κοντός νέος συντονιστής Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης-Υποψήφιος με το συνδυασμό Κοκκαλιάρη στις πρόσφατες εκλογές-Ποιά είναι η αναπληρώτρια
Εκλογοδικείο: Συζητήθηκαν ενστάσεις κατά των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου-Ποιό το επιχείρημα Αντωνιάδη κατά Παπασωτηρίου στη Φλώρινα-Τι ειπώθηκε για το Μποδοσάκειο
ADVERTISEMENT
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων
Καταγγελίες για τα αδέσποτα στα Κοίλα-Zητήθηκε η παρέμβαση της Αστυνομίας και του Δήμου-Βίντεο
Πρόταση δυσπιστίας – Κώστας Αχ. Καραμανλής για Τέμπη: «Δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία ασυλία»
Πέθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Ποιο ήταν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γνωστό ως «Ιταλός»
ΔΕΥΑΚ:Η εξοικονόμηση του νερού είναι υπόθεση όλων μας!
Νεστόριο Καστοριά:Ο Σωκράτης Μάλαμας στο “River Party”- Μαζί του η Ιουλία Καραπατάκη
Ευρωεκλογές 2024: Πόσες ημέρες θα είναι κλειστά τα σχολεία
Kozanimedia:Ο αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Χάρης Γκοβεδάρος για τη γέφυρα Σερβίων-“Κάθε ενέργεια ή παρέμβαση που θα σχετίζεται με τη γέφυρα θα είναι σύμφωνα με τις οδηγίες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και των επιστημονικών υπεύθυνων”
Σύνδεσμος Γραμμάτων & Τεχνών Π.Ε. Κοζάνης: Έναρξη έκθεσης φωτογραφίας του Άρη Παύλου το Σάββατο 30 Μαρτίου
Kozanimedia: Προς λύση σημαντικά προβλήματα των σχολικών καθαριστριών-Συνάντηση αντιπροσωπείας από Κοζάνη, Γρεβενά, Θεσσαλονίκη με τον γ.γ. του ΥΠΕΣ με μεσολάβηση του Μιχάλη Παπαδόπουλου-Φωτογραφίες

Άνοιξε η πλατφόρμα για εμβολιασμό με τα επικαιροποιημένα εμβόλια – Στις 14 Σεπτεμβρίου τα πρώτα ραντεβού

Πρόκειται για δύο «διδύναμα» mRNA εμβόλια από τις εταιρίες Pfizer και Moderna και αποτελούν μια προσαρμοσμένη έκδοση των αρχικών εμβολίων

Ενημέρωση για τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, πραγματοποίησε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Η πλατφόρμα για εμβολιασμό αναμνηστικής δόσης με εμβόλια αποτελεσματικά κατά της Όμικρον άνοιξε σήμερα στις 6 όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους τους δικαιούχους της αναμνηστικής δόσης και εμβολιασμοί ξεκινούν την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για δύο «διδύναμα» mRNA εμβόλια από τις εταιρίες Pfizer και Moderna και αποτελούν μια προσαρμοσμένη έκδοση των αρχικών εμβολίων, όπως είπε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου. Προσφέρουν αύξηση της ανοσιακής απόκρισης και είναι αποτελεσματικά κατά της Όμικρον 1, 2, 2.7 και 5. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι ανάλογες με τις ανεπιθύμητες ενέργειες που έχουν καταγραφεί και με τα προηγούμενα, δηλαδή ήπιες.

Μπορούν να χορηγηθούν από την ηλικία των 12 ετών και άνω, ενώ οι συστάσεις καθορίζονται ανάλογα με την εικόνα της πανδημίας κάθε χώρας.

Προτεραιότητα έχουν τα άτομα με αυξημένο κίνδυνο, άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, 12-15 ετών που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, άτομα που διαμένουν και εργάζονται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων, ανοσοκατεσταλμένοι και επαγγελματίες υγείας.

Σημειώνεται πως τα παραπάνω εμβόλια μπορούν να χορηγηθούν ως αναμνηστική δόση, ανεξάρτητα από το είδος του εμβολίου που έγινε στον αρχικό εμβολιασμό.

Η χορήγηση της αναμνηστικής δόσης θα πρέπει να γίνει τουλάχιστον 3 μήνες μετά από προηγούμενο εμβολιασμό ή νόσηση, τόνισε η κυρία Θεοδωρίδου.

Ο EMA αναμένεται να δώσει την έγκριση για τα εμβόλια κατά της Όμικρον 4-5 τα οποία θα φτάσουν στη χώρα μας την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, όπως εκτίμησε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Πηγή: skai.gr
Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *