To Μundial του 1994 στις ΗΠΑ και το κλίμα τρομοκρατίας από τα καρτέλ ναρκωτικών στην Εθνική Κολομβίας που οδήγησε τελικά στην δολοφονία του Αντρές Εσκομπάρ
Στις 2 Δεκεμβρίου του 1993 ο Πάμπλο Εσκομπάρ έπεσε νεκρός. Την ίδια στιγμή ο θάνατός του σηματοδοτούσε μια νέα εποχή παρακμής στην Κολομβιανή κοινωνία.
about:blank
Λίγους μήνες αργότερα ο πόλεμος των καρτέλ ναρκωτικών ήταν έντονος στην χώρα, την στιγμή που η Εθνική Κολομβίας, ετοιμαζόταν για το Μουντιάλ των ΗΠΑ.
Οι βαλίτσες των παικτών ήταν γεμάτες ελπίδα αφού η Κολομβία εξασφάλισε την πρόκριση νικώντας 5-0 την κυρίαρχου του προηγούμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου, Αργεντινή.
Η πορεία της Κολομβίας
Η πορεία της Κολομβίας ξεκίνησε με ήττα στην φάση των ομίλων, όπου έχασε με 3-1 από την Ρουμανία.
Η ήττα αυτή οδήγησε σε μεγάλη αναταραχή πίσω στην Κολομβία μιας και οι βαρόνοι των καρτέλ ναρκωτικών είχαν στοιχηματίσει τεράστια ποσά στην ομάδα τους.
Το αποτέλεσμα ήταν μια σειρά από απειλητικά μηνύματα που απευθύνονταν στην Εθνική Κολομβίας και έσπειραν τον τρόμο.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:





























