Αποκάλυψη του Kozanimedia: Γιάννης κερνάει…Γιάννης πίνει στο Δήμο Κοζάνης-Η επιχείρηση του δημάρχου κατέθεσε προσφορά και πήρε προμήθεια…κουρτίνων 1.100 ευρώ για γυμνάσιο της Κοζάνης με απόφαση της σχολικής επιτροπής του Δήμου!-Με την υπογραφή του ίδιου του…Γιάννη Κοκκαλιάρη
Τέμπη: «Το χειροκρότημα στον Καραμανλή μάς τρύπησε τα αυτιά» – Ξεσπούν η μητέρα του μηχανοδηγού και επιζήσασα
ADVERTISEMENT
Kozanimedia: Τι λέει στο “Action24” η ηλικιωμένη από την Κοζάνη που έδωσε σε επιτήδειους 225.000 ευρώ – “Μου είπαν ότι ο Στέφανος έπαθε ατύχημα…Δούλεψα με τον αδερφό μου στη Γερμανία και τα πήραν όλα…”-Βίντεο
1η Πανελλήνια Επιστημονική Εκδήλωση για τη Δημιουργία Κέντρων Τοκετού υπό την αιγίδα του Τμήματος Μαιευτικής, της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
Δήμος Φλώρινας: Τοποθέτηση έργων ζωγραφικής σε στάσεις αστικών λεωφορείων
Ημερίδα για τον βιώσιμο τουρισμό στις Πρέσπες 
Kozanimedia: O Παναγιώτης Κοντός νέος συντονιστής Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης-Υποψήφιος με το συνδυασμό Κοκκαλιάρη στις πρόσφατες εκλογές-Ποιά είναι η αναπληρώτρια
Εικαστική έκθεση- δράση Λόγου και Τέχνης: “Από την εικόνα στο λόγο” – Μετά την Κοζάνη τη σκυτάλη παίρνει η Πτολεμαΐδα
Kozanimedia: O Παναγιώτης Κοντός νέος συντονιστής Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης-Υποψήφιος με το συνδυασμό Κοκκαλιάρη στις πρόσφατες εκλογές-Ποιά είναι η αναπληρώτρια
Εκλογοδικείο: Συζητήθηκαν ενστάσεις κατά των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου-Ποιό το επιχείρημα Αντωνιάδη κατά Παπασωτηρίου στη Φλώρινα-Τι ειπώθηκε για το Μποδοσάκειο
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων
Καταγγελίες για τα αδέσποτα στα Κοίλα-Zητήθηκε η παρέμβαση της Αστυνομίας και του Δήμου-Βίντεο

Γ. Φτάκας-Δημοτικός Σύμβουλος Κοζάνης: “Μηχανολογία, Μηχανική Τεχνολογία, Χημεία και Ενέργεια.Τέσσερις τομείς για τους οποίους η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα”

Η κλιματική αλλαγή είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα και κανείς σχεδόν δεν πρέπει να αρνείται την ανάγκη να σταματήσει η υπερθέρμανση του πλανήτη στις επόμενες δεκαετίες. Ωστόσο, η πορεία προς ένα κλιματικά ουδέτερο μέλλον με τις νέες μορφές παραγωγής ενέργειας είναι ένα θέμα αμφισβήτησης από διάφορους τομείς και ιδιαίτερα τον πρωτογενή τομέα.
Η επίλυση του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής είναι μια μεγάλη ευκαιρία για πολλές επιχειρήσεις και μαζί με αυτές δίνονται ευκαιρίες να δημιουργηθούν αρκετές νέες θέσεις εργασίας στο άμεσο μέλλον.

Τα συστατικά που απαιτούνται παγκοσμίως για τη διαδικασία μετάβασης προς έναν οικονομικό κύκλο χωρίς CO2 περιλαμβάνουν καινοτόμα συστήματα, νέα χημικά προϊόντα, μετακίνηση χωρίς εκπομπές και εξαιρετικά αποδοτικά ενεργειακά δίκτυα και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας.
Μηχανολογία, Μηχανική Τεχνολογία, Χημεία και Ενέργεια. Tέσσερις τομείς στους οποίους θα υπάρξει τεράστια ζήτηση τα επόμενα χρόνια.
Τέσσερις τομείς για τους οποίους η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Για να αναπτύξουμε καινοτόμες λύσεις στο θέμα του κλίματος, χρειαζόμαστε προώθηση επενδύσεων στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και ταχύτερη έγκριση των γραφειοκρατικών διαδικασιών εξασφαλίζοντας όμως με τον καλύτερο τρόπο την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος.
Είναι αξιοσημείωτο ότι ο πρωτογενής τομέας όπως και ο τομέας των μεταφορών δεν έχει συμβάλλει στην προστασία του κλίματος.
Πώς μπορούν να παραχθούν στο μέλλον επαρκείς ποσότητες τροφίμων, λόγω των ταχέως μεταβαλλόμενων συνθηκών;

Μπορούμε να σώσουμε την παραγωγή μας από τις παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες και την υψηλή υγρασία με την επακόλουθη προσβολή της παραγωγής; Η ταχεία και σοβαρή προστασία του κλίματος προς την κατεύθυνση μηδενικών εκπομπών θα ήταν η ελάχιστη απαίτηση από τους ίδιους τους παραγωγούς.
Πρέπει να μιλήσουμε για τη μορφή της γεωργίας μας, για τη γεωργική πολιτική και πώς η προστασία του κλίματος μπορεί τελικά να ξεκινήσει και σε αυτόν τον τομέα.
Στις μεγάλες πόλεις ο πληθυσμός τους όχι μόνο θέλει υγιεινά βιολογικά τρόφιμα, θέλουν επίσης να προκαλέσουν όσο το δυνατόν λιγότερη ρύπανση στην παραγωγή και τη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων.

Γεωργία και κλιματική αλλαγή είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.
Είναι απαραίτητη όμως η υποστήριξη επενδύσεων στην τεχνολογική αλλαγή για την ενέργεια, διότι είναι προς το συμφέρον όλων μας.

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *