Μετά τα χθεσινά τυπικά εγκαίνια παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη – χωρίς κορδέλες που κανείς δε τις θέλει, πλέον – για την παράδοση του τελευταίου μέρους (46 χλμ.) του Βόρειου τμήματος, που συνδέει τα Τρίκαλα με την Εγνατία Οδό, στον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδος Ε65, κινηθήκαμε σε αυτή τη συνολική απόσταση των 70,5 χλμ.
Ήταν ένα δύσκολο τεχνικά έργο, που χρηματοδοτήθηκε με 450 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, ξεκίνησε το 2021, καθώς οι εργασίες είχαν σταματήσει, και ολοκληρώθηκε τώρα.
Σήμερα στις 14:30 το τμήμα των 46 χλμ. από τον Ανισόπεδο Κόμβο Καλαμπάκας έως τον Ανισόπεδο Κόμβο Εγνατίας θα δοθεί στην κυκλοφορία, και πλέον θα μπορεί κάποιος να κινηθεί απρόσκοπτα από την Λαμία έως την Εγνατία Οδό, σε μια απόσταση 182,1 χλμ., σε 1 ώρα και 45 λεπτά, ενώ για τη διαδρομή Αθήνα – Γρεβενά η απόσταση μειώνεται σε 4 ώρες και Αθήνα – Καστοριά ή Κοζάνη σε 4 ώρες και 30 λεπτά.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:





























