Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Το “Χάρτινο φεγγάρι” τη Δευτέρα 1 Απριλίου στο “Ολύμπιον”
Δήμος Αμυνταίου: “Η εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας είναι θέμα πολιτισμού και όχι θέμα επιβολής”
ADVERTISEMENT
Ενημερωτική συνάντηση για τον Αγροτικό Τομέα, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, στην Κοζάνη, Δευτέρα 1 Απριλίου
Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης: Ανακοίνωση για το εργοδοτικό έγκλημα στο Βέρμιο-“Τα κέρδη τους οι Ζωές μας”
Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα: Εορδαία Εύφορη–Εύπορη Γη
ΙΕΚ VOLTEROS: Η πρώτη Ιδιωτική Σχολή Κρεοπώλη-Αναγνωρισμένο Πιστοποιητικό Επαγγελματία Κρεοπώλη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Νέος Κύκλος)
Παράταση προσωρινών μέτρων ρύθμισης της κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Τ.Κ. Αγίου Παντελεήμονα – Τ.Κ. Άρνισσας, λόγω κατολίσθησης
Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών Κοζάνης (ΣΕΟ):  Διοργάνωση διάσχισης στο όρος Βέρμιο
Η ανάγκη για αλήθεια στην Κοινότητά μας-Ο Γιάννης Μπασίνας γράφει για την περίπτωση του αντιδήμαρχου Οικονομικών του Δήμου Κοζάνης και την Αιανή
Αποκάλυψη του Kozanimedia: Γιάννης κερνάει…Γιάννης πίνει στο Δήμο Κοζάνης-Η επιχείρηση του δημάρχου κατέθεσε προσφορά και πήρε προμήθεια…κουρτίνων 1.100 ευρώ για γυμνάσιο της Κοζάνης με απόφαση της σχολικής επιτροπής του Δήμου!-Με την υπογραφή του ίδιου του…Γιάννη Κοκκαλιάρη
Β´ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας την Κυριακή 31 Μαρτίου
Τέμπη: «Το χειροκρότημα στον Καραμανλή μάς τρύπησε τα αυτιά» – Ξεσπούν η μητέρα του μηχανοδηγού και επιζήσασα

Κοζάνη: Ημερίδα με τίτλο «Προσαρμογή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Κλιματική Αλλαγή»

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), και την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), διοργανώνει Ημερίδα με τίτλο «Προσαρμογή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Κλιματική Αλλαγή» την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 09:15-15:10.

Η Ημερίδα είναι ανοιχτή για το κοινό και για την συμμετοχή σας απαιτείται ηλεκτρονική προεγγραφή, μέσω της ακόλουθης φόρμας:
https://forms.gle/M4bTRzQ6Jqsr1cjJA

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Καραμανλής», στο ισόγειο του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ, Κοζάνη). Για όσους δεν καταφέρουν να παραβρεθούν από κοντά, θα δοθεί η Δυνατότητα on line παρακολούθησης.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της Ημερίδας βρίσκεται στο σύνδεσμο που ακολουθεί: https://drive.google.com/file/d/1znY9_7holBna8KGWnqRtz6v0vQCkX1th/view?usp=sharing

Η Ημερίδα, η οποία διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου LIFE-IP AdaptInGR, επιδιώκει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας, σχετικά με τους ευάλωτους τομείς της περιοχής και τους τρόπους για την καλύτερη προσαρμογή τους στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Στην 1η Ενότητα της Ημερίδας θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του Περιφερειακού Σχεδίου για την Προσαρμογή στην Κλιματική αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και εισηγήσεις από διακεκριμένους ομιλητές σχετικά με τα θέματα Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες για τις αναμενόμενες περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, τα μέτρα που θα μπορούσαν να λάβουν για την προσαρμογή και αυτοπροστασία τους, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην προσαρμογή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην κλιματική αλλαγή.

Η Ημερίδα θα εστιάσει στις κάτωθι θεματικές ενότητες ή κλιματικά τρωτούς τομείς:
̵ ενέργεια και απολιγνιτοποίηση,
̵ υποδομές,
̵ πολιτική προστασία,
̵ υδατικοί πόροι,
̵ βιοποικιλότητα,
̵ γεωργία – κτηνοτροφία,
̵ πολιτιστική κληρονομιά και
̵ καινοτόμες τεχνολογίες.

Η 2η Ενότητα της Ημερίδας περιλαμβάνει την προβολή της ταινίας “We the Power” του David Garrett Byars: μια πρόσφατη ταινία (2021) για την κλιματική αλλαγή και την ενεργειακή δημοκρατία που εξιστορεί τους τοπικούς συνεταιρισμούς από το βάθος του Μέλανα Δρυμού της Γερμανίας μέχρι τους δρόμους της αρχαίας Χιρόνα στην Ισπανία και τις αστικές στέγες του Λονδίνου στην Αγγλία, καθώς ανοίγουν το δρόμο για μια επανάσταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και χτίζουν πιο υγιείς, πιο σταθερές οικονομικά κοινότητες.

Η ταινία θα δώσει την ευκαιρία για συζήτηση αναφορικά με τις προκλήσεις που τίθενται από την Κλιματική Αλλαγή αλλά και την ενεργειακή κρίση και απαιτούν άμεση προσαρμογή και βιώσιμες λύσεις.

Στο πλαίσιο της 2ης ενότητας θα προβληθεί ακόμα η μικρού μήκους ταινία με τίτλο «Κλιματική Συνείδηση» η οποία απέσπασε το Ειδικό Βραβείο στο Μαθητικό Διαγωνισμό που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του LIFE-IP AdaptInGR το 2021 (συμμετοχή της μαθήτριας Κατερίνας Παλιουρά από το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών).
Για περαιτέρω πληροφορίες, σχετικά με την Ημερίδα μπορείτε να απευθυνθείτε στο παρακάτω e-mail: [email protected]

Επιμορφωτικό Περιφερειακό Σεμινάριο
Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022 – Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Αμέσως μετά την Ημερίδα και στο πλαίσιο του έργου LIFE-IP AdaptInGR, συνδιοργανώνεται από το Πράσινο Ταμείο και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για την Προσαρμογή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Κλιματική Αλλαγή, το οποίο θα διεξαχθεί 19-21 Οκτωβρίου 2022, στην Κοζάνη.

Το Σεμινάριο στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί το τέταρτο από μία σειρά δεκατριών (13) Σεμιναρίων οικοδόμησης δυναμικού (ένα σε κάθε Περιφέρεια της Ελλάδας) και απευθύνεται σε τρεις (3) κατηγορίες κοινού της Περιφέρειας: (α) Φορείς λήψης αποφάσεων, (β) Στελέχη τεχνικών και άλλων υπηρεσιών ή/και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και (γ)

Ενδιαφερόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματικών ομάδων σε τομείς που επηρεάζονται από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Στόχος του σεμιναρίου είναι η παροχή της απαραίτητης γνώσης και των εργαλείων σε φορείς και λοιπά ενδιαφερόμενα μέρη σε θέματα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, με έμφαση στους τομείς υψηλής τρωτότητας της Περιφέρειας.

Οι νέες αυτές γνώσεις και δεξιότητες θα συμβάλουν στην υλοποίηση μέτρων προστασίας από τις αρνητικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, στην αξιοποίηση αναδυόμενων ευκαιριών και τέλος, στην επιτυχή υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδίου για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή και τη θωράκιση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας έναντι των επιπτώσεων αυτής.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται διαδικτυακά κατόπιν αποστολής σχετικής πρόσκλησης από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Σεμινάριο μπορείτε να απευθυνθείτε στην κα. Ντεμίρη Σπυριδούλα στο e-mail: [email protected] και με την Γραμματεία της Αντιπεριφέρειας Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Υποδομών στο e-mail: [email protected].
Λίγα λόγια για το έργο LIFE IP-AdaptInGR

Το Έργο LIFE-IP AdaptInGR «Ενισχύοντας την εφαρμογή της πολιτικής για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα» (www.adaptivegreece.gr), συντονίζεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και αποτελεί το σημαντικότερο έργο για την προσαρμογή της Ελλάδας στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. To έργο LIFE-IP AdaptInGR φιλοδοξεί να ενισχύσει την εφαρμογή της Εθνικής Στρατηγικής και των 13 Περιφερειακών Σχεδίων για την Προσαρμογή στη Κλιματική Αλλαγή με κατάλληλες δράσεις σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, όπως οι περιφερειακές εκδηλώσεις στις 13 Περιφέρειες της χώρας. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα LIFE της Ε.Ε. και το Πράσινο Ταμείο.

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *