“Bαθαίνει” ο εμφύλιος στη δημοτική αρχή Κοκκαλιάρη μετά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό των “Λασσανείων”, τα όσα ανέφερε (μετά από ερωτήσεις του Kozanimedia) η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ρίτα Κύργια για τη μη διοργάνωση του επιτυχημένου την περυσινή χρονιά “Art Vibe Festival”, την ανάρτηση-“βόμβα” του προκατόχου της και νυν αντιδήμαρχου Παιδείας Γιάννη Ιωαννίδη, αλλά και την επίσης σημαντική ανάρτηση της ειδική συνεργάτη για θέματα Πολιτισμού Ρέας Ρομπόλα.
Τη στήριξή τους στα όσα, ιδιαίτερα σκληρά, ανέφερε ο Γ. Ιωαννίδης για τη διάδοχό του Ρίτα Κύργια (χωρίς να την κατονομάσει) επιδοκίμασαν, με το γνωστό “Like” κάτω από την επίμαχη ανάρτηση στο Facebook τόσο ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Κώστας Κουρού, όσο και ο επίσης αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας Γιώργος Μαδίκας.
Ακόμη πιο σημαντική είναι, όμως, η παρέμβαση του επίσης αντιδήμαρχου Αθλητισμού Δημήτρη Μάστορα υπέρ της άποψης Ιωαννίδη, καθώς με σχόλιο κάτω από την ανάρτηση γράφει:
“Το περσινό διήμερο φεστιβάλ τέχνης, δημιουργίας και έμπνευσης 14 και 15 Ιουνίου είχε μεγάλη επιτυχία. Ήταν ένα όμορφο Σαββατοκύριακο με έκθεση σε στυλ υπαίθριας αγοράς με έργα τέχνης, πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφία, κόσμημα, βιβλία, γλυπτά κ.α. Οι γονείς και τα παιδιά το αγάπησαν και θεωρώ ότι πρέπει να καθιερωθεί. Όταν ο Δήμος δοκιμάζει κάτι νέο και αυτό πετυχαίνει πρέπει να το συνεχίζουμε είτε ήμαστε στην ίδια θέση είτε αλλάζουμε. Θα δώσω ένα παράδειγμα για να μην κουράσω, την δεύτερη χρονιά που ήμουν πρόεδρος στο ΔΗΠΕΘΕ μαζί με τον καλλιτεχνικό διευθυντή είχαμε την έμπνευση να διοργανώσουμε στις Απόκριες το Sourdaki. Και τα δύο χρόνια έκανε μεγάλη επιτυχία και ευελπιστώ να γίνει θεσμός”.

Όπως, λοιπόν, γίνεται αντιληπτό, τουλάχιστον τέσσερις αντιδήμαρχοι της δημοτικής αρχής κινούνται επικριτικά για τα λεγόμενα της αντιδημάρχου Πολιτισμού Ρίτας Κύργια, από την πλευρά της οποίας μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια δημόσια αντίδραση. Επίσης, να σημειωθεί πως δεν υπάρχει και καμία δήλωση, ανάρτηση ή σχόλιο υπέρ της αντιδημάρχου Πολιτισμού, από κανέναν άλλο αντιδήμαρχο ή δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Κοκκαλιάρη, με τον τελευταίο να βρίσκεται αντιμέτωπος με μια μεγάλη, πλέον, κρίση στο εσωτερικό της παράταξης του.





























