Το ΚΚΕ Κοζάνης για το κλείσιμο υποκαταστημάτων των τραπεζών
Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της πόλης της Κοζάνης λόγω εργασιών ασφαλτόστρωσης
ADVERTISEMENT
Π.Ε. Κοζάνης: Ανακοίνωση – Πρόσκληση για Αναδασμό αγροκτήματος Σπάρτου
Συλλυπητήρια από το Δ.Σ. του Συλλόγου στην οικογένεια για τον πρόωρο και άδικο χαμό του δικού μας Γρεβενιώτη Νίκο Δαλαμπίρα
Kozanimedia-Ώρα 20:00: Διακοπή ρεύματος σε Πλατάνια και Άγιο Αθανάσιο Κοζάνης -Tι ώρα εκτιμά ο ΔΕΔΔΗΕ πως θα επιδιορθωθεί η βλάβη
Σκέρτσος – «Δεν υπάρχει μελέτη που να αποδεικνύει ότι οι αστυνομικοί μεταδίδουν τον ιό» – Τι είπε για την υποχρεωτικότητα
Ώρες κοινής ησυχίας: Πότε αλλάζουν – Ποιες δραστηριότητες απαγορεύονται
Περιφερειακό Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Α.Ε. Δ. Μακεδονίας: Με λάθη και παραλείψεις η υλοποίηση του Νόμου Βρούτση
Καστοριά: Αρκούδα «ρήμαξε» πτηνοτροφική μονάδα στην Κλεισούρα-Βίντεο
Η επιτακτική ανάγκη για ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα-Γράφει ο Γιάννης Αβράμης
Kozanimedia:Η ΕΡΤ-3 στην Αιανή – “Φουντώνουν” οι αντιδράσεις για την απόφαση Κοκκαλιάρη να κλείσει το ληξιαρχείο-Τι λένε οι πρόεδροι Αιανής, Χρωμίου και Κτενίου-Βίντεο

Γ. Φτάκας-Δημοτικός Σύμβουλος Κοζάνης: “Μηχανολογία, Μηχανική Τεχνολογία, Χημεία και Ενέργεια.Τέσσερις τομείς για τους οποίους η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα”

Η κλιματική αλλαγή είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα και κανείς σχεδόν δεν πρέπει να αρνείται την ανάγκη να σταματήσει η υπερθέρμανση του πλανήτη στις επόμενες δεκαετίες. Ωστόσο, η πορεία προς ένα κλιματικά ουδέτερο μέλλον με τις νέες μορφές παραγωγής ενέργειας είναι ένα θέμα αμφισβήτησης από διάφορους τομείς και ιδιαίτερα τον πρωτογενή τομέα.
Η επίλυση του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής είναι μια μεγάλη ευκαιρία για πολλές επιχειρήσεις και μαζί με αυτές δίνονται ευκαιρίες να δημιουργηθούν αρκετές νέες θέσεις εργασίας στο άμεσο μέλλον.

Τα συστατικά που απαιτούνται παγκοσμίως για τη διαδικασία μετάβασης προς έναν οικονομικό κύκλο χωρίς CO2 περιλαμβάνουν καινοτόμα συστήματα, νέα χημικά προϊόντα, μετακίνηση χωρίς εκπομπές και εξαιρετικά αποδοτικά ενεργειακά δίκτυα και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας.
Μηχανολογία, Μηχανική Τεχνολογία, Χημεία και Ενέργεια. Tέσσερις τομείς στους οποίους θα υπάρξει τεράστια ζήτηση τα επόμενα χρόνια.
Τέσσερις τομείς για τους οποίους η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Για να αναπτύξουμε καινοτόμες λύσεις στο θέμα του κλίματος, χρειαζόμαστε προώθηση επενδύσεων στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και ταχύτερη έγκριση των γραφειοκρατικών διαδικασιών εξασφαλίζοντας όμως με τον καλύτερο τρόπο την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος.
Είναι αξιοσημείωτο ότι ο πρωτογενής τομέας όπως και ο τομέας των μεταφορών δεν έχει συμβάλλει στην προστασία του κλίματος.
Πώς μπορούν να παραχθούν στο μέλλον επαρκείς ποσότητες τροφίμων, λόγω των ταχέως μεταβαλλόμενων συνθηκών;

Μπορούμε να σώσουμε την παραγωγή μας από τις παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες και την υψηλή υγρασία με την επακόλουθη προσβολή της παραγωγής; Η ταχεία και σοβαρή προστασία του κλίματος προς την κατεύθυνση μηδενικών εκπομπών θα ήταν η ελάχιστη απαίτηση από τους ίδιους τους παραγωγούς.
Πρέπει να μιλήσουμε για τη μορφή της γεωργίας μας, για τη γεωργική πολιτική και πώς η προστασία του κλίματος μπορεί τελικά να ξεκινήσει και σε αυτόν τον τομέα.
Στις μεγάλες πόλεις ο πληθυσμός τους όχι μόνο θέλει υγιεινά βιολογικά τρόφιμα, θέλουν επίσης να προκαλέσουν όσο το δυνατόν λιγότερη ρύπανση στην παραγωγή και τη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων.

Γεωργία και κλιματική αλλαγή είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.
Είναι απαραίτητη όμως η υποστήριξη επενδύσεων στην τεχνολογική αλλαγή για την ενέργεια, διότι είναι προς το συμφέρον όλων μας.

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *